Bloggen

Pollenallergi

Att vara allergisk mot pollen är väldigt vanligt och det är nästan så att majoriteten av personerna man känner oftast har pollenallergi. Vissa kan ha så pass svåra allergisymptom att de måste börja äta mediciner långt innan våren kommer för att skapa ett skydd tidigt. Är man allergisk mot pollen så kan man få symptom som astmatiska besvär, kliande ögon och huvudvärk. Behandlar man inte sin pollenallergi så riskerar man alltså att gå och vara sjuk mer eller mindre hela sommaren.

Vissa som är allergiska mot pollen har haft sin allergi sedan de var mycket små, men andra blir allergiska först när de är vuxna. Det är därför bra att alltid hålla lite extra koll på våren även om man inte är allergisk sedan tidigare. Rätt vad det är så kan man faktiskt få en allergi från det ena året till det andra. Är man lite osäker så kan man alltid köpa ett självtest på nätet.

Var väldigt noga med att behandla din pollenallergi. Det är synd om man missar olika aktiviteter och liknande under sommaren för att man kanske t.ex. ligger hemma och har ont i huvudet. Om du inte orkar gå till apoteket och köpa medicin så går det alltid bra att beställa från något nätapotek också. Då får man hem medicinen direkt i brevlådan, ofta fraktfritt också! Ha en trevlig sommar i det varma vädret utan att behöva dras med pollenbesvär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *