Semestra i Sverige

Såhär i pandemitider kan det vara väldigt svårt att hitta på någonting att göra under sina semesterveckor i sommar. Om man är van att kunna resa till andra länder kan det självklart kännas tråkigt att inte få göra det, men tänk istället på vad mycket det finns att upptäcka här hemma i Sverige!

Eftersom Sverige är så avlångt så finns det garanterat någon plats du inte tidigare varit på. Varför inte åka en sväng till västkusten och få lite utomlandskänsla vid havet? Lockas man av att utforska de nordligare delarna av landet kan man alltid åka och vandra i Jämtlandsfjällen. Kanske blir det en ny favorit istället för utlandet, vem vet! Känns inget av detta lockande kan man åka upp längs östkusten och slutligen besöka Kiruna. Där kommer du få bevittna arbetet som just nu pågår för att flytta hela staden till en annan plats – alltså kommer du få vara med om en historisk händelse.

Ett alternativ om man vill resa runt i Sverige är såklart att ta bilen på en roadtrip. Man behöver inte förhålla sig till några tider, utan åker när man själv vill. Om man däremot vill prova någonting annat så rekommenderas nattåget starkt. Nattågen sträcker sig över hela Sverige och till och med över Norska gränsen längst upp i norr vid Narvik. Man har alltså oändliga möjligheter att bli skjutsad någonstans under tiden man sover. Samtidigt så väljer man ett mycket miljövänligt färdmedel i jämförelse med din bil. Oavsett vad du väljer att göra så är hela poängen att det faktiskt går att semestra i Sverige också.