Semestern är till för avslappning

På sommaren tar de allra flesta som jobbar semester i några veckor. Och från början var tanken med semester att vila och ta det lite lugnt. Men med åren har semesterveckorna blivit en chans till att pressa in så mycket som möjligt av sådant man annars inte hinner när man har fullt upp med jobbet. Men är det verkligen det som semestern ska innehålla? Ska du inte få chansen att vila upp dig, pausa och bara njuta av att vara ledig?

Lämna jobbet på jobbet

Det kan vara lättare sagt än gjort att lämna jobbet på jobbet. Men försök verkligen att förbereda för att kunna släppa jobbet under semestern. Det kan kräva att du jobbar på för fullt de sista veckor innan semestern ska börja. Men det kan det vara värt, för om du hela tiden har en tanke på jobbet när du är ledig kommer du inte kunna slappna av ordentligt. 

Påbörja inte ett projekt

Att påbörja ett projekt bara för att du har tiden nu under semestern betyder inte att du måste göra klart allt det där som du har påbörjat under året eller starta ett nytt projekt. Under semestern är det kanske inte läge att googla på möbler till restauranger för att du vill renovera ditt kök och ge det en restaurangkänsla. Det kan du göra om några veckor när du har samlat ny kraft. Att börja renovera eller starta ett nytt projekt blir bara ett nytt jobb, vilket ju inte är det du vill ha under din semester. Utan semestern är till för dig att göra exakt det du känner för!